Bij SFON is er altijd iets te doen – onze organisatie zit vol met activiteiten.
Heb je vragen, zoek je informatie of heb je hulp nodig bij brieven of formulieren? Kom dan langs bij ons wekelijkse inloopspreekuur van SFON Schakelpunt.
Wij helpen je graag met:
Iedere vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur
Bij SFON – zonder afspraak, je kunt gewoon binnenlopen
Lukt het niet op vrijdagmiddag? Geen probleem! Neem contact met ons op voor een afspraak op een ander moment. Je kunt ons bellen, mailen of je vraag stellen via het contactformulier op de contact pagina
De Somalïsche Federatie Organisatie Nederland (SFON) organiseert een reeks waardevolle voorlichtingsbijeenkomsten over de invloed van opvoeding en rolpatronen bij meisjes en jongens. Hoe beïnvloeden we – vaak onbewust – het gedrag en zelfbeeld van onze kinderen? Tijdens deze bijeenkomsten krijgen ouders, verzorgers en geïnteresseerden handvatten en inzichten aangereikt om bewuster om te gaan met opvoeding en genderrollen.
🗓️ Data:
28 juni 2025
6 juli 2025
13 juli 2025
🕐 Tijd: 13:00 – 16:30
Deze voorlichtingsreeks wordt georganiseerd door SFON, mede mogelijk gemaakt door FSAN (Federatie Somalische Associaties Nederland).
📞 Meer informatie? Neem contact op via:
📱 +31 (0) 685455471
📧 sfonvereniging@gmail.com
🌐 www.Sfon.net
Huiselijk geweld gebeurt vaker dan je denkt, en vaak blijft het verborgen. Het kan gaan om lichamelijk, seksueel of emotioneel geweld, gepleegd door een partner, ex-partner, familielid of bekende. Ook kindermishandeling, oudermishandeling, eergerelateerd geweld en gedwongen huwelijken vallen hieronder.
Vaak zijn de betrokkenen afhankelijk van elkaar, waardoor het moeilijk is om eruit te stappen. Maar erover praten is de eerste stap.
Ben jij slachtoffer van huiselijk geweld, of maak je je zorgen om iemand in je omgeving? Je hoeft dit niet alleen te dragen. De sleutelpersonen van SFON zijn speciaal getraind om mensen in zulke situaties te ondersteunen. Zij luisteren zonder oordeel, begrijpen je situatie en denken met je mee over wat de beste stap is – op een manier die voor jou veilig voelt
Je kunt altijd een afspraak maken via het mailformulier hieronder. Wil je liever bellen of een persoonlijk gesprek plannen op een rustige plek? Dat kan ook.
Mensen die huiselijk geweld meemaken, voelen zich vaak alleen, bang of onbegrepen. Maar je bent niet alleen. Onze sleutelpersonen weten dat, en ze zijn er om je te helpen – op jouw tempo, in jouw taal en met begrip voor jouw situatie.
Voor het stoppen van huiselijk geweld is het belangrijk dat er op tijd wordt ingegrepen. Niet alleen voor het slachtoffer, maar ook voor de pleger.
Neem vandaag nog contact met ons op. We zijn er voor je.
Lukt het je niet om al je rekeningen te betalen? Maak je je zorgen omdat je niet uitkomt met je geld? Je bent niet de enige.
Veranderingen in je persoonlijke situatie – zoals een scheiding, ontslag of ziekte – kunnen financiële problemen veroorzaken. In de regio Overijssel heeft ongeveer 1 op de 8 mensen moeite om rond te komen. SFON en SchuldHulpMaatje Overijssel staan klaar om je te helpen. Gratis en zonder oordeel.
Wat doen wij?
Samen met jou pakken we je geldproblemen aan.
Een SchuldHulpMaatje is een speciaal opgeleide vrijwilliger die je helpt om weer grip op je geld te krijgen. We nemen je situatie serieus, luisteren naar je verhaal en zoeken samen naar oplossingen. Jij houdt de regie, wij staan naast je.
Afspreken kan bij jou thuis of op een plek waar jij je prettig voelt.
Wacht niet te lang
Veel mensen wachten 3 tot 5 jaar voordat ze hulp zoeken. Maar praten over geld helpt – en voorkomt dat de problemen erger worden.
Wegwijzer is een inlooploket speciaal voor statushouders.
Je kunt hier terecht met vragen of als je ergens hulp bij nodig hebt.
Openingstijden:
Elke Woensdag en Donderdag van 9:00 tot 12:00 uur
Elke Vrijdag van 13:00 tot 17:00
Er zijn sleutelpersonen aanwezig die je in jouw eigen taal kunnen helpen. Zij beantwoorden vragen en geven advies bij praktische problemen of andere zorgen.
Elke vrijdag en Zaterdag van 17:00 tot 19:30 uur organiseren we bijeenkomsten speciaal voor jongeren.
Tijdens deze sessies gaan we met elkaar in debat en discussie over actuele onderwerpen en thema’s die jongeren bezighouden
© 2025 SFON. Website ontwikkeld door TeqAgency